Home -> Programma 2017 -> Dinsdag 23 mei 20.00 uur in de kerkzaal van het Penninckshuis (Brink)

Dinsdag 23 mei 20.00 uur in de kerkzaal van het Penninckshuis (Brink)

Graag nodigen wij u uit voor onze volgende lezing. Deze lezing zal in het teken staan van de Internationale Hanzedagen, die dit jaar van 15 tot en met 18 juni zullen worden gehouden in Kampen. Anders dan u van ons gewend bent, zal deze lezing om agendatechnische redenen niet op een zaterdag of zondag plaatsvinden, maar op een doordeweekse dag en wel op

dinsdag 23 mei a.s. om 20.00 uur in de kerkzaal van het Penninckshuis aan de Brink 89
(ingang via de zogenoemde Linnenkamer).

Drs. B. Looper, directeur van de Tresoar in Leeuwarden en oud-directeur van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle, zal een inleiding geven over de historie van de Hanze in de IJsselstreek. Vervolgens zal ir. H. Webers, o.a. oud-directeur van ingenieursbureau Witteveen+Bos, ingaan op de actualiteit van de Hanze in zijn bijdrage over 'De Nieuwe Hanze', een initiatief, waarbij op basis van de oude Hanzewaarden en Hanzementaliteit wordt gewerkt aan een duurzame economie en nieuwe werkgelegenheid in Oost-Nederland.

 

Voorts informeren wij u graag over een tweetal andere activiteiten met betrekking tot de Hanze, die worden georganiseerd door derden.

 

Op vrijdag 19 mei 2017 organiseert de Vereeniging tot beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis (VORG) voorafgaand aan de Internationale Hanzedagen in de stadsgehoorzaal in Kampen een symposium over de Hanze. Drs. Looper voornoemd zal een van de sprekers zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de VORG: http://www.vorg.nl/?p=189.

 

Verder vindt op 23 juni 2017 het Middeleeuwen Symposium plaats in de Walburgiskerk in Zutphen, met als thema de handel en de Hanze in Noordwest-Europa. Tijdens dit symposium zullen zes sprekers van verschillende universiteiten nieuwe inzichten bieden in deze belangengemeenschap van steden en kooplieden. Het complete programma kunt u vinden op: http://www.middeleeuwen-symposium.nl.