Home -> Programma 2014
Zondag 12 januari
Zondag 2 maart
Vrijdag 25 april
Zondag 25 mei
Zondag 5 oktober
Zondag 2 november
Zondag 14 december

Programma 2014

Programma 2014

Zondag 12 januari

om 15.00 uur in Zalencentrum De Horst, Kerkstraat 5:
een dubbellezing met beamerprojectie door de auteurs van de boeken over honderd jaar Alexander Hegiusstraat en het daaraan grenzende 'Hart van de Zwolseweg'.

Zondag 2 maart

Om 15.00 uur in de Oude Mariakerk:
lezing door Jan ten Hove n.a.v. zijn boek 'Grensgang'. 
De spreker neemt u mee op een fascinerende ontdekkingstocht langs de omtrek van de provincie.

Vrijdag 25 april

Een lezingenavond in de Bergkerk (aanvang 19.30 uur) met twee inleidingen door resp. de heer drs. J.J. Paardekooper over de Kozakken in ons land en de heer dr'C.M. Hogenstijn over het beleg en de bevrijding van Deventer. Bovendien zal een professionele documentaire worden vertoond onder de titel 'Stormvogels van de tsaar' en zal bijbehorende poëzie worden voorgedragen.

Zondag 25 mei

Om 12.00 uur zal dhr. H.J. van Baalen een lezing met beamerprojectie verzorgen in Vergader- en partycentrum De Horst, Kerkstraat 5, Deventer. De spreker zal ingaan op de geschiedenis van de kazerne en van de Huzaren van Boreel. 

Zondag 5 oktober

Wandeling door Deventer in drie groepen.
Om 14.00 uur bezichtiging pas gerestaureerde Broederenkerk met toelichting door Clemens Hogenstijn. Daarna wandelen we in drie groepen naar het Geert Groote Huis, de IJskelder van de Lebuinustoren en Hotel Huis Vermeer. Overal bezichtiging en toelichting ter plaatse.

Zondag 2 november

Om 12.00 uur, in de Oude Mariakerk aan de Nieuwe Markt:
Lezing met beamerprojectie door dhr. H.J. van Baalen over zijn nieuwste boek: "Het feest der herkenning", waarin hij terugblikt op o.a. zijn jeugd in de burgemeestersbuurt. 
 

Zondag 14 december

Om 15.00 uur in Vergader- en partycentrum De Horst, Kerkstraat 5 te Deventer:
Lezing met beamerprojectie over 'Kacheltegels met verhalen' door mevr. R. de Oude - de Wolf en dhr. H. Vrielink, auteurs van het boek
over kacheltegels.